Bel ons op 076 - 760 28 41
Gratis verzending vanaf €35,-   14 dagen bedenktijd   Fysieke winkel

Hifi


Hifi staat voor High Fidelity: een werkelijkheidsgetrouw geluid zonder ruis of vervormingen. Als u een optimale film- of muziekervaring wilt hebben is een hifi geluidssysteem een must. Een goed surround sound systeem van ONKYO bijvoorbeeld zorgt voor adembenemend geluid, en het gevoel dat je bij de artiest in de opnameruimte staat. Voor de film-fans is een goed geluidssysteem ook vrijwel noodzakelijk: het beeld kan nog zo perfect zijn, als het geluid niet mee kan doen heeft dat invloed op de hele ervaring. In die platte TV's van tegenwoordig is weinig plaats voor echt goede speakers.


Ons assortiment in Hifi

Stereo-sets

Een stereo set past met het compacte formaat in veel huiskamers, keukens en slaapkamers. De keuze voor een stereo set begint (onder andere) bij de drager. Wordt het een set met een DVD-speler of met een CD-speler?

Surround sets

Met een surround set komt je geluid werkelijk tot leven! Vooral in een grotere kamer is het gebruik van een 5.1 systeem aan te raden. Hier staat de vijf voor het aantal speakers en de 1 voor de subwoofer. Tegenwoordig zijn er zelfs sets met draadloze speakers verkrijgbaar. Je kunt ze dus overal plaatsen zonder gedoe met kabels.

Versterkers

Met een versterker kun je net dat beetje extra geluid en kwaliteit krijgen als je lekker op de bank naar een filmpje zit te kijken. Het is eigenlijk de basis voor iedere hifi-set. Versterkers kunnen het geluid dat uit jouw speakers komt nog beter laten horen.

CD-spelers

De CD-speler is een onmisbaar onderdeel van het Hifi-systeem. Veel mensen zweren nog steeds bij CD of super Audio CD (SACD) als het ultieme medium om van muziek te genieten. CD-spelers zijn tegenwoordig echter steeds vaker in staat ook digitale media af te spelen. Zo zijn er CD-spelers die over een USB-poort beschikken en vervolgens de ingebouwde digitaal/analoog-converter gebruiken om bijvoorbeeld MP3 uiterst getrouw weer te geven. Voorlopig blijft de CD-speler in ieder geval een vast onderdeel uitmaken van de betere Hifi-set.

Platenspelers

Hier vind je het assortiment platenspelers in één overzicht. Een platenspeler gebruik je natuurlijk allereerst om platen af te spelen maar tegenwoordig vindt je steeds vaker opties als usb-uitgangen op platenspelers. Een dergelijk usb-uitgang stelt je in staat je platen direct om te zetten naar digitale bestanden zonder tussenkomst van een versterker. Het aansluiten van een phono-voorversterker tussen platenspeler en versterker zorgt voor een nog betere overzetting van het audiosignaal op de plaat naar je versterker of computer.

Jukeboxen

Ervaar muziek weer zoals dit in de jaren '60 van de vorige eeuw werd ervaren! Een jukebox is een muziekweergaveapparaat waar oorspronkelijk langspeelplaten in zaten. De laatste jaren zijn er echter ook varianten die CD's en, meest recentelijk, zelfs digitale audio af kunnen spelen.

Autoradio’s

Op vakantie zonder muziek, dat is ondertussen al ongekend. De radio in de auto staat tegenwoordig bij heel veel mensen non stop aan, en met goede reden. Wie wil nou niet naar een lekker deuntje luisteren onderweg naar het werk?

Wekkeradio’s

Wordt wakker met het geluid van uw favoriete muziek. Tegenwoordig zijn wekkerradio's, naast de bekende radio functie, voorzien van diverse extra's. Zo zijn er varianten die overweg kunnen met digitale muziek en waarop u zelfs uw mobieltje kunt opladen.

Tips bij het kopen van een autoradio:

  • Ga voor jezelf na welke functies voor jou belangrijk zijn. Vind je geluidskwaliteit belangrijk? Of toch de aansluitingen en verbindingsmogelijkheden? Wil je je MP3/4 speler of smarphone kunnen bedienen?
  • Hoeveel geld heb je over voor een autoradio? Je kunt al een autoradio kopen voor een paar tientjes, maar dit zijn eenvoudige modellen.
  • Niet elke autoradio is geschikt voor elke auto. In sommige gevallen is het vervangen van een bestaande autoradio ingewikkeld, bijvoorbeeld omdat er geen standaardonderdelen zijn gebruikt.