Schoonmaken


Schoonmaken kan één van de minder leuke klusjes zijn. Wij van Vangilsweb.nl snappen dat heel goed. Daarom willen wij het zo makkelijk en zo leuk mogelijk maken voor je! Wij bieden indoor en outdoor producten op schoonmaakgebied aan.

Indoor producten

Stofzuigers

Een stofzuiger heeft tegenwoordig bijna iedereen, ze zijn niet meer weg te denken en ze besparen ons veel tijd. Het is belangrijk dat je een goede stofzuiger uitkiest die goed bij jou gebruik past. Zo verschilt het per stofzuiger bijvoorbeeld hoe lang het snoer van de stofzuiger is.

Kruimelzuigers

Met een kruimelzuiger ruim je gemakkelijk kleine hoeveelheden vuil op zonder dat je daarvoor eerst de stofzuiger tevoorschijn hoeft te halen. Kruimelzuigers zijn compact en dus makkelijk te hanteren en eveneens makkelijk op te bergen, ze bieden genoeg opslagcapaciteit voor kleine hoeveelheden vuil.

Robotstofzuigers

Met een robotstofzuiger hoef je nooit meer om te kijken naar stofzuigen in huis. Dit apparaat stofzuigt automatisch je hele huis, laadt zichzelf op en geeft een signaal wanneer hij leeggemaakt moet worden. Nauwelijks omkijken naar dus. Niet alle robotstofzuigers hebben een even groot bereik. Het ligt dus aan de grote van je huis wat voor robotstofzuiger je nodig hebt. Ook verschilt het per robotstofzuiger hoe groot bijvoorbeeld de accu is. Laat je dus goed informeren zodat je een robotstofzuiger aanschaft die goed bij jou past.

Stofzuigerzakken

Zonder stofzuigerzak heb je natuurlijk niks aan je stofzuiger. Kijk goed welk merk je hebt voordat je een stofzuigerzak koopt. Niet alle zakken passen namelijk op elk apparaat.

Tips bij het kopen van een stofzuiger:

 • Werkt de stofzuiger op tapijt en harde vloeren? Uit testen blijkt dat de meeste stofzuigers minder goed scoren als ze een tapijt moeten schoonmaken. Gelukkig scoren bijna alle stofzuigers goed als ze een hardvloer moeten schoonmaken. Let dus goed op wat voor vloer je moet schoonmaken.
 • Let op het vermogen: als een stofzuiger een hoog vermogen heeft, zuigt hij makkelijker stof van de grond. Dit betekent dus een schonere vloer.

Enkele bekende merken stofzuigers die wij verkopen:

 • Miele
 • Kärcher
 • Philips
 • Dyson

Ruitenreinigers

Het schoonmaken van je ramen gaat tegenwoordig een stuk sneller door middel van de zogenaamde window cleaning vac. Dit apparaat zorgt ervoor dat het water automatisch wordt opgezogen zodat je de ramen nooit meer hoeft te zemen.

Stoomreinigers

Een stoomreiniger is nodig als je bijvoorbeeld tapijt of trapbedekking schoon wil maken. Ook in stoomreinigers zitten vele verschillen laat je dus van te voren goed informeren.

Tips bij het kopen van een stoomreiniger:

 • Let op het vermogen: met een stoomreiniger met een groot vermogen en een flink reservoir kun je langere tijd achter elkaar schoonmaken.
 • Shampoo: eigenlijk hebben stoomreinigers geen aparte shampoo of zeep nodig om de ondergrond goed te kunnen reinigen. De stoom krijgt het werk vaak gewoon gedaan.
Outdoor producten

Hogedrukreinigers

Een hogedrukreiniger is ideaal voor het schoonmaken van bijvoorbeeld je auto, de oprit of de tegels in de tuin. Dit apparaat zorgt ervoor dat water onder hoge druk tegen vuil aan wordt gespoten waardoor het vuil verdwijnt. Hogedrukreinigers zijn er in vele verschillende maten, waarvoor je het apparaat nodig hebt bepaald daarom ook wat voor apparaat je nodig hebt.

Tips bij het kopen van een hogedrukreiniger:

 • Toepassing: waarvoor wil je de hogedrukreiniger gaan gebruiken? Heel wat klussen kan je oplossen met een spuitmond.
 • Aanpassen van de druk: kan je de druk makkelijk aanpassen?
 • Snoer en slang: hoelang zijn de snoer en slang? Een hogedrukreiniger heeft een behoorlijk lange snoer en het is handig als je die kan opbergen.
 • Geen stopcontact: er zijn ook hogedrukreinigers verkrijgbaar die op een verbrandingsmotor werken.

Bladblazers

Bladblazers zijn handig voor in de tuin voor bijvoorbeeld het wegblazen van zand, bladeren of gras. De meeste bladblazers hebben 2 standen, een blaas stand en een zuig stand. Sommige bladblazers vermalen het blad zelfs voordat het in de zak terecht komt.

Tips bij het kopen van een bladblazer:

 • Blaasvermogen: de blaassnelheid van een bladblazer wordt aangegeven in kilometers per uur en geeft aan hoe krachtig de bladblazer is.
 • Met of zonder snoer? Je kan kiezen of je een bladblazer wilt met of zonder snoer, elektrische bladblazers zijn over het algemeen het goedkoopst en prima in gebruik.
 • Veiligheid: als je een bladblazer koopt zorg er dan voor dat je in bezit bent van de volgende veiligheidsmiddelen: gehoorbeschermer, veiligheidsbril, werkhandschoenen.